Ilmiö nimeltä Glee

Mistä johtuu, että Glee on (melkein) maailmanlaajuinen ilmiö, paitsi Suomessa?

Glee on nostettu vuoden 2010 menestys-casena niin kansainvälisesti kuin mm. Finnpanelin järjestämässä TV-vuosi -tilaisuudessa 1.2.2011. Mm. yhdysvaltalaisen Advertising Age -lehden mukaan Glee on noussut yhdeksi Amerikan kuumimmaksi brändiksi.

Glee-sarjaa esitetään Subilla lauantaisin klo 20. Ohjelmaa katsoo vain 30-40.000 suomalaista. Miksi?

Onko kyse ns. kulttuurieroista eli siitä, ettei sarjan juoni uppoa suomalaisiin? Tai onko kyse sittenkin siitä, etteivät suomalaiset ole vielä niin ajassa kiinni kuin mitä tämän päivän globalisaatio mahdollistaa? Frendit palaavat Subille jälleen kesällä. Ensimmäiset tuotantokaudet on uusittu arvioltani 7-8 kertaa, tuoreemmat kaudet 3-4 kertaa. Frendejä katsoo reilu 100.000 suomalaista edelleen. Voisi kuvitella, että jokaisella uusintakierroksella sarja saa myös uusia katsojia. Heille sarjan läpilyönti on kestänyt siis aika monta vuotta. Frendien ensi-ilta Suomessa oli MTV3-kanavalla vuonna 1996.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

,

  1. #1 by Pirita on 14 helmikuun, 2011 - 12:08 pm

    Ihana Glee! Yksi parhaimpia sarjoja pitkään aikaan. Katsoisin varmasti kaikki jaksot putkeen heti jos tulisin kipeäksi (flunssa ohoi.. 🙂

    Mutta miksi silti missaan jakson toisensa jälkeen.. Olen ilmeisen tottunut (ja näin nuorella iällä!) jo tuijottelemaan ne omat suosikit arki-iltaisin, yleensä alkuviikosta. Mieluiten kello 21.00 – 22.00. Voisiko yksi syy ohjelman erikoisen pieniin katsojalukuihin olla vain yksinkertaisesti sen sijainti ohjelmakartassa? Emmekö me suomalaiset tosiaan osaa vääntää sitä telkkua auki lauantai-iltaisin? Tai edes laittaa tallennusta? Vai viekö sekä livekatselun että tallennukseen vaadittavan energian lauantaisin koko perheen Putous? Ihan käsittämättömän mahtava sekin. TÄH? Niiin..

    No, nyt onneksi sain ymmärtäväisen avun tämän ongelman ratkaisuun omalta kohdaltani ”Laitetaanko kulta sulle semmoinen jatkuva ajastettu tallennus..?” Hell yeah. Laitetaan! Mahtavaa! Ei enää yhtään missattua Gleetä!!! 🙂

  2. #2 by juha on 14 helmikuun, 2011 - 12:40 pm

    Olen ihmetellyt aivan samaa. Odotin suurempaa ja ihmeellisempää vastaanottoa Gleelle, mutta sitä ei sitten tapahtunutkaan. Verkkokeskusteluissa Glee saa kuitenkin mukavan vastaanoton ja veikkaampa, että Glee on varsin suosittu, mutta pienemmän yleisön silmissä, vielä. Riittääkö tämä äänekäs joukko siivittämään Gleen yli sadantonnin jää nähtäväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: