Antiikkia, antiikkia

Olin männä viikolla Lontoossa ja normaalien työrutiinien ohessa ehdin tietenkin katselemaan myös brittitelkkaria. Englantilaisen kielialueen telkkareista britti on lähempänä suomalaista kuin amerikkalainen, ja yksi yhdistävä syy on varmasti hyvät julkisen palvelun kanavat niin Suomessa kuin Britanniassa.

Tällä kertaa jumiuduin seuraamaan erilaisia antiikkiohjelmia joita löytyy joka lähtöön. Perusajatus kaikissa näyttäisi olevan, että veronmaksajat voivat tuoda kotiensa antiikkiaarteita arvioitavaksi ja järkyttyä joko positiivisesti tai negatiivisesti arvioijan uutisista. Lisämausteena on sitten mahdollisuus muuttaa arvio rahaksi käymällä romuista kauppaa ohjelman aikana. Englannin suurin kaupallinen TV-peluri ITV esittää ITV3 kanavalla ohjelmaa nimeltä Dickson’s Real Deals, jossa ohjelman tuoduista tavaroista voi käydä kauppaa joko ohjelman omien arvioijien kanssa tai panna hyödykkeet myyntiin ohjelman aikana käytävään huutokauppaan. Huutokauppaan päätyvien tavaroiden kohtaloa tietenkin seurataan ja ohjelman lopussa esitetään tuloslaskelma josta käy ilmi toteutuneen huutokauppahinnan ja arvioijien tarjousten erotus.

On pakko myöntää, että jotain kiehtovaa näissä mummojen kahvikuppien hintaa arvuuttavissa ohjelmissa on. Erityisesti niihin yhdistetty omalla omaisuudella tienaamisen mahdollisuus antaa katsojalle hauskaa jännitystä ja joskus ullakolla pölyttynyt vaari vainaan torvi saattaa olla suurenkin vaurauden lähde. Samanlaiseen tienaamiseen liittyvää jännitystä hyödynnetään myös asuntojen tai autojen kunnostukseen ja vaihtamiseen liittyvissä ohjelmissa.  Suomesta lähin esimerkki löytyy tietenkin Maikkarin Pientä pinta remonttia ohjelmasta – saa nähdä tuleeko muita.

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: