Kenellä on suurin?

…mikäpä muu kuin mediayhtiö. Tuskin monikaan tämän blogin lukijoista tuntee yhtiön nimeltään Comcast.

No tämä yhtiö sattuu olemaan USA:n suurin kaapelioperaattori, jolla on asiakkainaan noin 25 miljoonaa kotitaloutta. Tutumpi yhtiö on NBC, joka on yksi USA:n neljästä suuresta tv-networkista. NBC on jo aikanaan fuusioitunut Universal Studiosin kanssa, joka on yksi maailman suurista hittielokuvien ja -sarjojen sisällöntuottajista.

On siis syntynyt yhtiö joka omistaa aukottoman putken Hollywoodista Jonesin perheen kotisohvalle. Universal Studiot – NBC – Comcast.  Ja tämän kokonaisuuden omistaa 51 % enemmistöllä tuo jälkimmäisin eli Comcast. Historian siipien havinaa näin uskaltaisin sanoa. By the way: yhtiön liikevaihto on 51 Mrd taalaa ja se työllistää n 150 000 henkeä.

Suomessakin on nähty samansuuntaisen kehityksen alku, kun Sanoma myi Welhon DNA:lle,josta tuli Suomen suurin kaapelioperaattori 43% markkinaosuudelle ja Sanomasta tuli DNA:n iso omistaja 21% osuudella.

Se mikä tekee tämän aiheen vieläkin kiinnostavammaksi on avoimen Internetin yli toimivien sisältötoimijoiden voimakas kasvu. Näistä hyvänä esimerkkinä on USA:ssa toimiva Netflix, jolla on jo 20 miljoonaa tilaajaa ja se osti erään draamasarjan maineikkaan HBO:n nenän edestä.

Uskallanpa ennustaa että sähköisessä mediabusineksessa on edessä erittäin mielenkiintoinen vuosikymmen.

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: