Päivä jolloin Koffin-Bändi soitti Karjalan mainosten edessä

MTV3:n toimittaja Jani Uotila teki jääkiekon MM-kisoissa Bratislavassa insertin leijonuuden merkityksestä kansalle sekä äitienpäivän 1995 muistoista . Insertti sai ihoni kananlihalle ja palautti mieleeni erityisesti äitienpäivää seuranneen maanantaisen työpäivän sekä kansajuhlan kolealla kauppatorilla.

Ammatillisen urani alkutaipaleella olin tapahtumatoimisto Connexionin promoottorina.  Äitienpäivän iltana toimiston omistaja soitti ja kehoitti olemaan maanantaina klo 9 kokouksessa, jossa briefataan kansanjuhlan valmistelut. Kokousta johtanut tapahtuman promoottori kertoi miten päivä etenee, Leijonat palaa Tukholmasta ja suuntaavat kulkueessa kauppatorille. Sinä päivänä ei kyselty huvilupia tai kiistelty katujen sulkemisesta – koko kaupunki totteli promoottoria kuin seurakunta hengellistä johtajaansa.

Oma tehtäväni oli varmistaa Karjalan näkyvyys koko kaupungissa muutamassa tunnissa. Tosin ennen lähtöä tiedustelin sekä juhlan promoottorilta että panimon edustajalta mitä ”ajolistassa” lukenut mainokset peittoon kohta tarkoittaa. Promoottori vastasi melko ponnekkaasti ” Se tarkoittaa sitä että mainokset peitetään ! ” Hartwallin silloinen nuori markkinointimies nyökytteli hyväksyntänsä ja minä lähdin – aikaa oli 4 tuntia. Laitoin banderolli-pakuun ykkönen silmään, nippusiteet sekä nitojat pakkiin ja lähdin kaupungille.

Homma eteni ja Karjala-banderolleja ilmestyi ties minne – yhtään ei jälkikäteen tarvinnut kerätä pois sillä kaikki varastettiin päivän aikana. Kauppatorilla Eastwayn lavan tausta ja lavan reuna saivat punavalkoisen hunnun ja Karjala näkyi kauas Mantan-patsaalle saakka. Ja saatiinpa vielä ne pyydetyt peittävät mustat kankaatkin viritettyä  Kaikki oli vajaa tunti ennen juhlan alkua valmista .. vai oliko sittenkään ?

IFK-fanina aloin epäillä ettei mainosten peittämisen syy ollutkaan ulkolaisen yllätysartistin managerin määräys kuten aamulla kerrottiin. Lavan takana kitaraa ja tötteröä virittelivät Mato Valtonen ja Silu Seppälä. Mainosten peittämisen syy alkoi valjeta. Nuoren miehen innolla tartuin NMT-eriksoniini ja soitin toimeksiantajalle. ”Mainokset pitää peittää,  koska Lavalle nousee Leningrad Cowboys – mitä teen” kysyin ? Vastaus :” älä peitä tai maailmanmestarit eivät saavu kauppatorille”. Hetki ennen ensimmäistä Cowboys biisiä promoottori vannoi,  että jo peitetyt mainokset pysyvät peitettynä tai bändi ei soita – hyökkäsin toimeksiantajan puolesta takaisin ja ilmoitin ettei Leijonat tule ulos bussista jos mainokset ovat peitossa. Uhkaukseni tueksi pyysin juhlan vastaavaa soittamaan tuttavallisesti Kummolan Kallelle jos asiassa olisi jotain epäselvää.

Niin siinä sitten kävi – sinä maailmanmestaruuden juhlapäivänä kun isät antoivat lastensa nousta juuri maalatuille peltikatoille heiluttamaan Suomen lippua – myös Koffin bändi soitti Karjalan mainosten edessä ja IFK-fanikin joi Karjalaa !

Toivottavasti seuraavassa torijuhlassa yhteistyökumppanihygieniaa on paremmin hallinnassa.

Uutta mestaruutta ja juhlaa odotellen

Pasin blogi jaatisenpasi.wordpress.com

, ,

  1. #1 by Pirita on 4 toukokuun, 2011 - 9:09 pm

    Mahtava meininki! Hyvä Pasi! Innolla kohti MM 2012 kisoja 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: