Pieni-suuri mobiili ponnistaa uusia ennätyksiä – mobiilin revoluutio

Viikolla 37 MTV:n mobiilipalvelut tekivät uuden kaikkien aikojen ennätyksen. Uusi ennätys kirjataan lukemiin 844 000 eri kävijää yhden viikon aikana. Iso osa kasvusta tulee Big Brother 2nd Screen palvelun Sykkeen ansiosta (200 000 viikkokävijää), mutta myös kaikkien muiden mobiilipalveluiden käyttäjämäärät osoittavat voimakasta kasvua.

Tellyo BB Screenshot 1aa - promo 0

BB Syke ja Jaa TV-hetki Tellyo pilotti

Mielenkiintoisinta on kuitenkin se, että mobiilikäyttö lähenee ns. desktop- eli tietokonekäyttöä viikko viikolta. Kokonaisuudessaan MTV3.fi -palvelussa vierailee TNS Gallupin mittauksen mukaan 1.8 miljoonaa viikkokävijää. Tällä vauhdilla mobillikäyttö menee desktop-käytön edelle ensi vuoden alkupuoliskolla.  Mitä sitten tapahtuu kun ns. switch over käy toteen?

Meidän tulee suunnitella uusia palveluita Mobile First -ajattelumallilla. Kaikki suunnitelmat pitää tehdä pienemmän ja mobiilimman ruudun ehdoilla.  Muut ruudut tulevat vasta sen jälkeen. Tämä on isompi muutos kun ensiarvaamalta vaikuttaa. Puhelin on käyttäjälleen hyvin henkilökohtainen ja suhtautuminen erilaisiin käytön keskeyttäviin toimintoihin voi olla todella ärsyttäviä.

Myös teknologisesti mobiili on haastavampi. Pelkästään käyttöjärjestelmiä on useampia ja sekä selaimia. Puhelimen omat ominaisuudet ovat myös otettava huomioon. Ikuisuuskysymys; appsi vai optimoitu? Responsiivinen suunnittelu ei myöskään ole aina oikotie onneen. Pelkästään videoiden toistaminen mobiililaitteessa tässä mittakaavassa ei ole täysin triviaalia, puhumattakaan erilaisten mainosratkaisuiden toteuttamisesta.

Tästä syystä teimme viime keväänä kovasti duunia, ja kohta on aika paljastaa ensimmäisiä suuntaviivoja tulevasta.  Selvää kuitenkin on, että tulemme panostamaan mobiililiiketoiminnan kehittämiseen paljon.

Strategisia painopistealueita

Satsaus uutistoimintaan – uutishuone taskussasi

Ylivoimainen käyttökokemus – Access is new king

Brändihierarkian selkeyttäminen

Paras suhde suomalaisiin – personointi ja vuorovaikutteisuus

Tässä muutamia poimintoja nykyisestä MTV:n mobiilitekemisestä.

easelly_visual(1)

Mediatalona voimme olla aidosti ylpeitä siitä, että suomalaiset ovat löytäneet sisältömme myös mobiilisti. Yli kymmenen vuotta on puhuttu mobiilin tulemisesta ja vihdoin todellinen mobiilirevoluutio on täällä nyt.

mob

MTV mobile on

Jesse Jussila

Annika Brander Juuri Nyt ja mtv3.mobi.fi

Mari Rasimus Sosiaalinen Media ja 2nd Screen

Martti Lindholm Social TV ja SMS-liiketoiminta

Juha Ihalainen uudet palvelut

Seuraa meitä Twitterissä @MTVmob

, , ,

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: