Kaiken uuden alku – Uusi MTV

Uusi MTV

Ylihuomenna sunnuntaina 3.11. reilun vuoden työ saa ensi-iltansa.  Uusi MTV.

Valmiina esittäytymään suomalaisille. Se ei ole valmis, ei sinne päinkään. Se ei ole koskaan valmis. Mutta nyt taaksepäin katsomalla ymmärtää, miten uskomattoman paljon olemme yhdessä saaneet aikaiseksi.

Herätys

Kaikki alkoi herätyksestä, oli pakko tehdä jotain. Markkina on muuttunut, suomalaisten mediakäyttö on muuttunut, uusia pelureita on tullut ja tulossa, mediapanostukset sähköiseen mediaan eivät edelleenkään vastaa niihin käytettyä aikaa ja TV-juustokuvun alla käy kuhina: yhdeksän mainosrahoitteista kanavaa tämän kokoiselle kansalle. Kaiken kruununa on taantuma, pitkittyvä taantuma.

Hyvät naiset ja herrat. Aika ei tällä kertaa korjaa asioita. Aivan kuin ihmiselle, pakko on paras motiivi myös yrityksille.

Ensimmäinen näytös – Kaikki lähtee yrityskulttuurista

Kuva2_spottiblogiAivan aluksi ryhdyimme luomaan perustaa muutokselle.

Mitä me olemme? Mikä tekee meistä meidät? Millä menemme eteenpäin ja minkä varaan rakennamme kilpailukyvyn joka kestää aikaa? MIKSI olemme ylipäätään olemassa?

Otimme koko organisaation mukaan ja perustimme MTV13 nimeä kantavan muutoshankkeen, joka jakautui 13 alaprojektiin strategisten painopisteiden alle. Keskustelimme, workshoppasimme, haastoimme, innovoimme, piirsimme, kirjoitimme ja tutkimme.

Olemme olleet jo 56 vuoden ajan, ja olemme jatkossa yhdessä asiassa parhaita: elämysten tuottamisessa.

Inspiroiko se meitä MTV:läisiä? Onko merkityksellisempää tulla aamulla töihin tuottamaan suomalaisille elämyksiä? Totisesti.  Erotteleeko se meidät kilpailijoista? Varmasti. Onko se merkityksellistä suomalaisille? Aina. Onko se kiinni ydinliiketoiminnassamme? Kyllä.

Mitä enemmän ja mitä parempia elämyksiä tuotamme, sitä enemmän suomalaiset kanssamme viettävät aikaa.  Tämä suhde taas on mainostajien hyödynnettävissä omien liiketoiminnallisten tavoitteidemme tukemiseksi. Elinehtomme jatkossakin on parhaan suhteen muodostaminen suomalaisiin.

Seuraavaksi haimme vastausta siihen, MITEN suhde suomalaisiin luodaan.

Arvomme ja toimintatapamme kirjoitettiin yhdessä uudelleen. Kaikki haluavat kehittyä työssään, joten meidän tulee arvostaa entistä enemmän lahjakkuutta ja luovuutta. Meidän pitää olla ketterämpiä ja keskittyä olennaiseen, tehdä asioita yhdessä, yhtenä MTV:nä.

Mittaamme edistystämme tarkasti. Juhlimme pieniä ja suuria voittoja. Meillä tulee olla myös lupa epäonnistua, mutta haluamme oppia siitä. Vapaa ja moniarvoinen journalismi on jatkossakin uutis – ja ajankohtaistoimintamme perusta.

Toinen näytös – sekasorto hallintaan

Seuraavaksi kaadoimme brändisalkkumme pöydälle.

Kymmenien vuosien historia oli ajanut meidät tilanteeseen, jossa salkku pullisteli aitoja brändejä ja rehellisyyden nimissä myös pelkkiä logoja. Niiden keskinäinen suhde oli paikoin toimimaton, eivätkä ne kaikilta osin tukeneet liiketoimintamme tavoitteita.

Tarvitsimme uuden työkalun. Jotakin joka selkeyttäisi suomalaisille sisältökokonaisuuttamme tässä sekavassa mediamaisemassa ja auttaisi heitä navigoimaan helpommin.

Millainen rakenne tukisi toimintamalliamme, jossa yhden asiakasvastaavamme salkusta voi hankkia markkinointiviestinnän ratkaisut koko valikoimastamme ? Mikä tarjoaisi monille liiketoiminta-alueille nykyistä paremman tuen kasvaa ja ohjaisi koko Pöllölaaksoa soutamaan samaan suuntaan?

Uusi kattobrändi– MTV, joka on olemassa elämyksiä varten

Tämän alle aloimme rakentaa koko brändihierarkiaamme selkeämmäksi ja helpommin ymmärrettäväksi. Asioiden selkeys ja johdonmukaisuus sitouttaa ihmiset yhteen yritykseen, ei yksittäisiin kanaviin tai palveluihin. Asiakkaillemme malli tarjoaa uusia tapoja tavoittaa suomalaiset ja tuottaa arvoa ja merkitystä kohtaamisiin heidän kanssaan.

Anu Perrotta_Tuomo KulomaaKirkastimme jokaisen jäljelle jääneen aidon brändin position vastaamaan kaupallista kysyntää sekä vastaamaan markkinan tarpeisiin. Määrittelimme muun muassa kenelle MTV3-kanavaa tehdään, mistä sisällöistä se nimenomaan halutaan muistettavan, millainen persoona se on ja mitä elämyksiä MTV3 osana koko MTV:tä tuottaa?

Vastaus kuuluu: jaettuja elämyksiä jotka saattavat suomalaiset yhteen.

Koko brändihierarkiatyön tuloksena syntyi työkalut tehdä pieniä ja suuria päätöksiä koko talossa. Nyt meillä on suunta, jota kohti kutakin brändiä sisällöllisesti kehitetään, näkemys miten niistä viestitään ja mille asiakkaille niitä tarjotaan.

Kolmas näytös – Sanat muuttuvat muodoiksi

Media on visuaalinen väline ja siksi visuaalisella ilmeellä on suuri merkitys. Autot eroavat muotoilultaan, niin myös mediat. Uusi brändihierarkia ja kirkastetut brändipositiot ansaitsevat myös komeimman mahdollisen visuaalisen brändäyksen.

Lähdimme yhdessä MTV:n ilmeprojektin luovan johtajan Tuomo Kulomaan vetämän designtiimimme sekä lontoolaisen DixonBaxin kanssa toteuttamaan Suomen suurinta visuaalisen ilmeen uudistusprojektia.

Spottikuvaus_metsäUusi brändihierarkia takasi ”luurangon”, jossa jokainen designpäätös perustui rakennettuun systeemiin ja keskinäiseen suhteeseen. Kymmeniä tuhansia työtunteja, ilon, epätoivon, tahdonvoiman, ammattitaidon ja näkemyksellisyyden hetkiä myöhemmin meillä on uskomattoman hieno ja erotteleva elämyksellinen brändäys MTV-kokonaisuudelle. Siinä jokaisen brändin oma uniikki rooli on huomioitu ja se toimii kokonaisuutena saumattomasti yhteen rakentaen arvoa yhdelle MTV:lle.

 Loppunäytös – Kaiken uuden alku

Kohta tämän kaiken esittelemme suomalaisille. Me olemme juuri nyt ylpeitä tähän asti tekemästämme työstä. Minä olen juuri nyt äärimmäisen ylpeä meistä MTV:läisistä. Kuitenkin varsin nöyrällä tavalla.

Tiedostan, että olemme vasta uudistuksen alussa . Arvomme mitataan teoilla tuottaa elämyksiä tälle kansalle, jonka kanssa olemme kulkeneet 56 vuotta. Se mitataan kyvyllä käydä keskustelua heidän kanssaan joka päivä ja kehittää MTV:tä vastaamaan suomalaisten mediatarpeita.

Se mitataan ratkaisuilla, joita asiakkaamme tarvitsevat omien liiketoiminnan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Jotta tiedämme miten mielestänne onnistumme, antakaa palautetta, haastakaa ja jutellaan. Me ja mm.  #uusiMTV on sitä varten.

Uudistuva MTV Katsomo laittoi pystyyn oman MTV13-projektinsa tarjotakseen elämyksiä paikasta riippumatta ja ensi maanantaista lähtien voitte seurata MTV3, Sub ja AVA kanaviemme lähetystä suorana netin välityksellä ensimmäisten joukossa koko maailmassa.

Mitä muuta uusi MTV tuo asiakkaillemme? Ota ihmeessä yhteys asiakasvastaavaasi ja pyydä kertomaan uusista mainonnan ratkaisuista. Olemme täällä teitä varten ja pidämme jatkossakin huolta, ettei ole sellaista suomalaista, jota sisältömme ei tavoittaisi.

Anu Perrotta

Kirjoittaja on MTV:n markkinointijohtaja.

, ,

 1. #1 by Anna Kärävä on 1 marraskuun, 2013 - 12:46 pm

  Inspire and be inspired!

  Onnea matkaan Anu ja koko porukka!

  T. Human@Work

 2. #2 by Teppo Turja on 5 marraskuun, 2013 - 6:52 pm

  Mutta hei! Mitä muuta on tapahtunut kuin se, että toimiva, elävä, hauskasti muuntautuva logo on vaihtunut mielikuvitukselliseksi ympyräksi.

 1. Johdammeko muutosta toivomalla? - Ville Tolvanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: